Ενεργειακή Επιθεώρηση Κτιρίων – Έκδοση ΠΕΑ

pistopoiitiko-energeiakis-apodosisΣτο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση κτιρίου και καταγράφονται η ενεργειακή κατηγορία του κτιρίου (υπάρχουν εννέα κατηγορίες, από Α+ έως Η) καθώς και συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης Η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική για κτίρια συνολικής επιφάνειας άνω των 50m2 στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Νέα και ανακαινιζόμενα κτίρια για τα οποία ο φάκελος έκδοσης της οικοδομικής άδειας υποβλήθηκε από την 1η/10/2010 (το ΠΕΑ εκδίδεται μετά το πέρας της κατασκευής)
  • Υφιστάμενα κτίρια που πωλούνται ή μισθώνονται (ενιαίο κτίριο ή τμήμα κτιρίου )

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών σε σύντομο χρονικό διάστημα και προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων σας.

 

Βιοκλιματικές κατοικίες

Η ‘C&K ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ’ πρωτοπορεί  στον χώρο με την μελέτη και κατασκευή σύγχρονων αυτόνομων βιοκλιματικών κατοικιών. Οι σύγχρονες αυτές κατοικίες σχεδιάζονται ακολουθώντας τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής , μελετώνται και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη, ενώ το κόστος τους δεν υπερβαίνει το κόστος μιας συνήθους κατοικίας.

Οι κατοικίες αυτές διακρίνονται για τις εξαιρετικά μικρές ενεργειακές απώλειες (εξοικονόμηση ενέργειας θέρμανσης- ψύξης έως 70%), την αξιοποίηση ενέργειας από τον ήλιο (φυσικός φωτισμός, ηλιακά συστήματα, φωτοβολταικά), εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (γεωθερμία κ.α), την πλήρη μόνωση ολόκληρου του κελύφους του κτιρίου, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι κατασκευάζονται οικολογικά υλικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι κατοικίες να ανήκουν στην ανώτατη ενεργειακή κατηγορία Α.

Η πράσινη κατοικία της ‘C&K ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ’ αποτελείται από μεταλλικό σκελετό , πλήρως μονωμένη, με εξωτερική θερμοπρόσοψη, σύστημα γεωθερμίας με αντλία θερμότητας (ψύξης- θέρμανσης), ηλιακούς συλλέκτες, ενεργειακό τζάκι, σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κ.α. δίνοντας έτσι την αίσθηση άνεσης και ευεξίας. Τέλος, η κατασκευή πραγματοποιείται από πιστοποιημένα συνεργεία, με την επίβλεψη των μηχανικών μας, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς.