Αντλίες Θερμότητας

 Οι Αντλίες Θερμότητας αποτελούν το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης – ψύξης. Είναι ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης-ψύξης και τις εκπομπές καυσαερίων, με τη χρήση δωρεάν ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως ο αέρας, το νερό και το έδαφος. Απαλλάσσουν πλήρως από το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο και συνδέονται στο ήδη εγκατεστημένο δίκτυο καλοριφέρ, σε περίπτωση υφιστάμενων κτιρίων.
Σε νέα κτίρια, το σύστημα αντλίας θερμότητας παρέχει ταυτόχρονα και ψύξη για το καλοκαίρι ενώ με χρήση γεωθερμίας, προσφέρει έως 80% οικονομία στην κατανάλωση.
Υποκαθιστώντας τη συμβατική πηγή θέρμανσης, που χρησιμοποιείτε, με αντλία θερμότητας νέας γενιάς, εξοικονομείτε μεγάλο μέρος της ετήσιας δαπάνης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα

  • Η εξοικονόμηση κόστους υπολογίζεται σε 65% σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης και 40% με το φυσικό αέριο.
  • Ο καταναλωτής καταναλώνει 1 kW  ηλεκτρικής ενέργειας για απόδοση 3 έως 5 kW, ενώ η αντλία θερμότητας γίνεται φθηνότερη αν επιλεγεί το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.
  • Οι αντλίες θερμότητας δεν παράγουν θερμότητα καίγοντας κάποιο ορυκτό καύσιμο, αλλά λαμβάνουν το 75% δωρεάν από τον αέρα ή το έδαφος και το υπόλοιπο 25% από την ηλεκτρική τροφοδοσία. Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας εξασφαλίζει κατά 60% μείωση των εκπομπών CO2 σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα.
  • Το σύστημα είναι έτοιμο να συνδεθεί σε όλους τους τύπους δικτύων θέρμανσης (σώματα καλοριφέρ, fan coils, υποδαπέδια). Η συντήρησή του είναι ελάχιστη και τοποθετείται σε πολύ περιορισμένο εξωτερικό χώρο.
  • Είναι η μόνη λύση που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης. Η αθόρυβη λειτουργία είναι το δυνατό σημείο των αντλιών θερμότητας (αυτόματα ρυθμιζόμενοι ανεμιστήρες, τέλεια μονωμένοι ακουστικά συμπιεστές).
  • Έχει εμπειρία πάνω από 10 χρόνια και διαθέτει  μηχανήματα για κάθε είδους κτιριακή εφαρμογή.
  • Η τοποθέτηση συστήματος αντλίας θερμότητας βελτιώνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου και, σε συνδυασμό με την άνεση που προσφέρει, το κάνει πιο δελεαστικό σε αγοραστές και ενοικιαστές.
Κλιματισμός

Ο κλιματισμός δεν ψύχει απλά τον αέρα, κάνει πολύ περισσότερα. Προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό θερμοκρασίας, καθαρού αέρα και υγρασίας, ακόμα και καθαρισμό του αέρα, έτσι ώστε να απολαμβάνετε την ιδανική εσωτερική ατμόσφαιρα όλο το χρόνο. Τα συστήματα κλιματισμού της ‘Ενεργειακής Μηχανικής’ με αντλία θερμότητας παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση, για κορυφαία απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα, ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε. Δίνουμε λύσεις σε οικιακές εγκαταστάσεις (νέα κτίρια και υφιστάμενα) και προτείνουμε σύγχρονα, οικονομικά και αποδοτικά κλιματιστικά, σε συνεργασία με τις πιο γνωστές εταιρίες του χώρου.

Η σειρά επαγγελματικού κλιματισμού της ‘Ενεργειακής Μηχανικής’ μπορεί να συνδυαστεί με συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού, αεροκουρτίνες, μονάδες ψύξης και παροχές ζεστού νερού, δημιουργώντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη λύση με βέλτιστη ενεργειακή αποδοτικότητα.

Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης του κλιματισμού, που επιτρέπουν στους διαχειριστές των κτιρίων να ελέγχουν απόλυτα το περιβάλλον στους επιμέρους εσωτερικούς χώρους, με φιλικά προς το χρήστη συστήματα ελέγχου για κάθε επιμέρους ζώνη και εργαλεία συνολικής ενεργειακής διαχείρισης και παρακολούθησης για περισσότερα κτίρια.