Συστήματα Θέρμανσης

Η θέρμανση των κτιρίων αποτελεί την βασικότερη ανάγκη για τις συνθήκες άνεσης των ανθρώπων και πλέον επιβάλλεται ο έλεγχος του κόστους λειτουργιάς με την χρήση οικονομικών και νέων τεχνολογικά συστημάτων θέρμανσης. Επίσης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τις ανανεώσιμες πήγες είτε για βοηθητικά είτε και για κύρια συστήματα θέρμανσης και ψύξης όπως για παράδειγμα τη γεωθερμία.

   Η εταιρία μας είναι σε θέση να προτείνει αξιόπιστες λύσεις για θέρμανση των κτιρίων και των κατοικιών με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει για την οικονομική λειτουργιά και την άνεση που επιθυμεί ο κάθε ιδιώτης και επαγγελματίας. Αναλαμβάνουμε την μελέτη, το εμπόριο, την εγκατάσταση και την τεχνική υποστήριξη όλων των συστημάτων θέρμανσης αλλά και ψύξης. Ακόμη η συνεργασία μας με τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο εγγυάται την αξιοπιστία των συστημάτων την οικονομία αλλά και την ποιότητα ζωής.

 • Ενεργειακά τζάκια  (ξύλου, μπριγκέτας)
 • Λέβητες βιομάζας ( pellet, πυρήνα, πολύκαυστο, κ.α.)
 • Λέβητες αερίου – πετρελαίου
 • Σόμπες ξύλου – pellet
 • Αντλίες θερμότητας ψύξης – θέρμανσης
 • Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας
 • Ενδοδαπέδια θέρμανση

    Τέλος με το συνδυασμό των παραπάνω συστημάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως γεωθερμία & ηλιοθερμία)  επιτυγχάνουμε μείωση του κόστους θέρμανσης έως και  90%.

Ενεργειακά Τζάκια

 thermansi1Η υψηλή θερμική απόδοση και ελεγχόμενη κατανάλωση ξύλου είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν τα ενεργειακά τζάκια να υπερέχουν έναντι των παραδοσιακών και να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Τα ενεργειακά τζάκια εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τη ζέστη που τα ίδια παράγουν, με την καύση στο χώρο της εστίας, είτε διοχετεύοντάς τη γρήγορα και σωστά στον αέρα του γύρου χώρου είτε διοχετεύοντάς τη στο νερό του δικτύου θέρμανσης.

Οι Εστίες σε ένα Ενεργειακό Τζάκι είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο που αξιοποιούν το 70-90% της θερμογόνου απόδοσης του ξύλου, έναντι μόλις 10%-15% ενός συμβατικού.

Σε περίπτωση που επιθυμούμε πάντως θέρμανση όλων των χώρων του σπιτιού μέσω της καύσης ξύλων στο ενεργειακό τζάκι, μπορούμε να στραφούμε στην επιλογή των υδραυλικών ενεργειακών τζακιών.  Πρόκειται για τζάκια τα οποία διοχετεύουν την ενέργεια που παράγεται από την καύση των ξύλων στο δίκτυο θέρμανσης του σπιτιού. Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται θέρμανση όχι μόνο στο χώρο στον οποίο είναι εγκατεστημένο αλλά σε όλους τους χώρους του σπιτιού όπου υπάρχουν θερμαντικά σώματα.

Λέβητες Βιομάζας

thermansi2

 

thermansi3

Λέβητες Αερίου – Πετρελαίου

 thermansi4

 

Σόμπες ξύλου – pellet

thermansi5thermansi6

Ενδοδαπέδια θέρμανση

thermansi7Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μορφή θέρμανσης που συνδυάζει συνθήκες θερμικής άνεσης και οικονομικής λειτουργίας. Στο σύστημα αυτό, ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων που είναι ενσωματωμένο στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα. Η μετάδοση της θερμότητας πραγματοποιείται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς τον θερμαινόμενο χώρο, από τα χαμηλότερα στρώματα προς τα υψηλότερα σε όλη την επιφάνεια του χώρου χωρίς ισχυρά ρεύματα.

  Αισθανόμαστε πολύ πιο άνετα έχοντας ζεστά τα πόδια μας και ανυπαρξία κρύου ρεύματος στα πόδια μας από τις χαραμάδες, τις πόρτες όταν έξω φυσάει έντονα μια και το ζεστό δάπεδο θερμαίνει γρήγορα τέτοια ρεύματα. Ταυτόχρονα έχουμε έναν χώρο χωρίς σώματα που αρχιτεκτονικά μπορεί να διακοσμηθεί όπως θέλουμε, χωρίς καμία δέσμευση.

Πάνελ Υπέρυθρης Ακτινοβολίας

 thermansi8Η υπέρυθρη θέρμανση είναι μια εναλλακτική οικολογική λύση. Τοποθετείται εύκολα, δημιουργεί μία υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι και συγκρινόμενη με την συμβατική κεντρική θέρμανση είναι απείρως οικονομικότερη, καθώς το κόστος αγοράς πετρελαίου και αερίου αυξάνεται συνεχώς

 

 • Έχετε οικονομία έως και 80% ανάλογα με τη μόνωση
 • 100% απόδοση από την θέρμανση των panel
 • Δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ταβανιού και πατώματος
 • Δεν χρειάζεται συντήρηση
 • Τα panel υπέρυθρης θέρμανσης έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά (δεν καίγονται)
 • Τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος
 • Δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα, γιατί εκπέμπει κατευθείαν
 • Εξοικονόμηση χώρου
 • Υγιεινή θέρμανση, επειδή στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους